På skrivbordet just nu

En bra stund innan jul knöt jag likt en jultomte ihop årets projektsäck och för nyåret fanns bara en del lösa jobbtrådar som dinglade men egentligen inget uppdrag spikat för 2021. Det är en del av gången, det kommer i vågor och jag jobbar mycket i perioder för att ha lugnare inemellan för återhämtning och kunna dra ett större lass hemma, min affärsmodell stöder detta – jobba intensivt och fylla kontot, jobba mindre och leva av intäkterna. Jesper och jag växeldrar så och hittills har våra toppar inte krockat alltför mycket. Det är en skön modell, särskilt när jag precis avslutat något och ser lönen för mödan trilla in på kontot. Fast rätt snabbt i en lugnare period brukar stressen slå till och jag undrar om jag kommer kunna försörja mig även om ett halvår… Kommer jag få ett enda uppdrag till?

Men så, lagom när jag satt och listade potentiella kunder och nya uppdrag att pitcha så både ringde och mejlade några kunder och inom loppet av ett par dagar så blev tre projekt bokade. Så just nu på skrivbordet:

Hemsidan – inget betalt uppdrag utan snarare en kostnad, men den ska göras. De sista texter ska skrivas och några bilder tas/väljas. Sen lansering med pompa och eh.. ståt.

En logotyp –  Den här typen av uppdrag var det många år sedan jag gjorde men jag fick frågan från en samarbetspartner och det lät kul så jag sa ja.

Ett uterum och utespa hos en familj på Öland. En förfrågan jag fick tidigt i höstas när jag var fullbokad så jag var inte säker ifall kunden väntat på mig eller om de kontaktat någon annan för uppdraget. De hade väntat och jag blev väldigt glad för det!

Vårnumret av C/O Svensson – här ska jag styla tre inspirerande hemmakontor, det känns högaktuellt även 2021. Först ska det planeras: möbler ska väljas, väggkulörer och tapeter och tre lösningar med olika uttryck ska ta form och jag ser fram emot roliga dagar i studion i Lammhult om en månad.